זיהום כרוני בקיבה בחיידק ההליקובקטר נפוץ מאוד במדינת ישראל, וההדבקה בחיידק מתרחשת בעיקר בתקופת הילדות. חיידק ההליקובקטר עשוי לגרום לתסמונת הנקראת דיספפסיה ומתבטאת בכאב או באי נוחות בבטן העליונה, אשר אליהם יכולים להתלוות תחושת שובע מוקדם, ארועי בחילה, הקאה, צרבת ועוד. במקרים בהם החיידק אינו מטופל, עלול הוא לגרום לדלקות ולכיבים בתרסריון ובקיבה.
חיידק ההליקובקטר הינו גורם סיכון לסרטן הקיבה וללימפומה של הקיבה ועשוי לגרום גם לאנמיה מחוסר ברזל. יחד עם זאת, כנראה שאינו גורם להתבטאויות משמעותיות מחוץ למערכת העיכול, למרות מיתוסים רבים שנקשרו בשמו.
אבחנת זיהום בהליקובקטר מתבצעת ע"י תבחין נשיפה, בו הנבדק שותה מיץ תפוזים עם פחמן מסומן ומתבקש לשאוף אויר לתוך מבחנה לפני השתיה וכחצי שעה לאחריה. דרך נוספת לאבחן את החיידק הינה בבדיקת צואה. במקרים בהם מתבצעת גסטרוסקופיה ניתן למצוא את החיידק בקיבה גם בבדיקה זו.
מאחר שהחיידק מאוד עמיד לטיפול תרופתי, הטיפול בו כולל 3 אנטיביוטיקות ותרופה נוספת להורדת חומציות הקיבה. משך הטיפול המומלץ הינו שבועיים, ומרבית המטופלים מצליחים להעלים את החיידק. יחד עם זאת, במקרים בהם הטיפול לא הועיל ובמקרים בהם קיימים גורמי סיכון (גיל מבוגר, ירידה במשקל, שחרה [יציאת צואה שחורה], אנמיה מחוסר ברזל ואחרים) מומלץ לבצע גסטרוסקופיה לאבחון מדוייק יותר.
פרופ' כ"ץ הינו בעל ניסיון רב בטיפול בדיספפסיה ובחיידק ההליקובקטר, ומבצע גם בדיקות גסטרוסקופיה לאבחון דלקת בקיבה וכיבים בקיבה ובתרסריון.